Kukkuublogi
Kirjoitamme Kukkuublogissa viestinnän ilmiöistä ja teemoista sekä pohdimme viestinnän vaikutusta organisaatioiden arkeen. Lisäksi annamme vinkkejä viestinnän kehittämiseen, ja tartumme myös muihin ajankohtaisiin aiheisiin.

Kuusi vaihetta, joilla saat vastuullisuusraportoinnin käyntiin
Vastuullisuusraportointidirektiivi velvoittaa isoja pörssiyhtiöitä, mutta valuu arvoketjua pitkin jossain vaiheessa yhä useammalle pienelle toimijalle. Siinä tilanteessa ajoissa aloitettu raportointi helpottaa huomattavasti tarjouksen jättämistä. Kerromme, kuinka saat yrityksesi vastuullisuusraportoinnin käyntiin.

Miten yritys voi olla vastuullinen?
Sekä toiminimiyrittäjä että pörssiyhtiö voi toimia erittäin vastuuttomasti, miksei siis myös vastuullisesti. Vastuullisuus ei katso yrityksen kokoa. Miten lähteä liikkeelle yrityksen vastuullisuudessa?

Tarina herättää tylsänkin asian henkiin – Kiinnostava kerronta toimii monessa tilanteessa
Hyvin kerrottu tarina herättää henkiin asian kuin asian. Tarinaa voi kertoa sekä kuvin että sanoin, mutta kerronnan ei tarvitse olla pelkkää satuilua, vaan ennemminkin asioiden muotoilua kiinnostavalla tavalla.

Kriisinhallinta viestinnän keinoin
Yritystoiminnassa on useita erilaisia riskejä, jotka joskus äityvät kriiseiksi. Kriisit voivat olla pieniä tai suuria, mutta niitä kaikkia voidaan hallita paremmin, kun niihin on varauduttu.
Yksi kriisinhallinnan keino on viestintä. Kun viestintä on suunniteltua, voidaan kriisitilanteessa toimia tehokkaammin ja yrityksen toiminta palauttaa nopeammin perustilanteeseen.

Nettisivuprojektin suunnittelu ennen kilpailutusta
Nettisivujen rakentaminen tai päivittäminen on iso projekti, eikä sitä kannata lähteä kilpailuttamaan, ennen kuin tietää, mitä on hakemassa. Päällimmäinen ajatus voi olla, että uudistusta kaivataan, mutta ennen tarjouspyyntöjen lähettämistä kannattaa ottaa pikku stoppi ja tehdä rauhallinen tarkastelu tarpeista ja resursseista.

Graafisen ilmeen ja logon suunnittelu – miten se tapahtuu?
Miten syntyy yrityksen logo ja graafinen ilme? Mitä se vaatii tilaajalta ja mitä graafikko tekee? Logon ja graafisen ilmeen syntyminen vaatii keskustelua ja luovuutta. Graafikko luo yritystä kuvaavat materiaalit, joiden avulla yritystä on helppo markkinoida ja tehdä tunnetuksi.

Graafinen ohjeisto – Mikä se on ja mitä hyötyä siitä on?
Mietitty ilme ja logoon sopiva kokonaisuus hyödyttää yrityksen markkinointia, kun sama ilme toistuu diginä, somessa ja printattuna. Toistojen kautta se jää ihmisten mieleen ja yrityksen brändi rakentuu. Aikaa säästyy, kun ei aina tarvitse uudelleen valita sopivaa fonttia ja värejä. Yrityksestä syntyy ulospäin selkeä kuva ja se tunnistetaan parhaimmillaan jo pelkistä väreistä.

Vinkkejä asiakasviestinnän eri vaiheisiin
Vinkkejä asiakasviestinnän eri vaiheisiin, asiakasviestintää kun on monenlaista. Sitä kannattaa suunnitella ja kehittää eri vaiheissa asiakkuutta ja muistaa, että se alkaa jo ennen kuin potentiaalinen asiakas on asiakkaasi.

Vastuullisuusviestinnän ytimessä on yrityksen perustoiminta
Vastuullisuusviestintä lähtee liikkeelle yrityksen tavoitteista, arvoista ja konkreettisista teoista. Vastuullisuusviestintä kertoo mitä yrityksen tuotantoketjuissa tapahtuu, kuinka yritys pyrkii parantamaan tuotantoketjuun liittyvien ihmisten, eläinten ja kasvien oloja ja turvaamaan niiden toiminta- ja elinedellytykset myös tulevaisuudessa sekä huomioimaan tuotteiden ja palveluiden ympäristövaikutukset.

Vaikuttajamarkkinoinnin avulla tavoittaa palveluiden ja tuotteiden potentiaaliset ostajat täsmänä
Palveluntarjoajat, brändit ja yritykset hyötyvät vaikuttajien käytöstä tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa, siten että sopivan somevaikuttajan kautta tavoitetaan helposti haluttu kohderyhmä ja päästään täsmämarkkinoimaaan tuotteita.

Sopivalla ja monimuotoisella viestinnällä luot haluamasi mielikuvan yrityksestäsi
Monimuotoinen viestintä on avainasemassa yrityksen pyörittämisessä. Viestinnän avulla rakennetaan ja ylläpidetään haluttua mielikuvaa yrityksestä. Viestinnällä voit tehostaa yrityksesi strategian toteutumista ja syventää suhteita asiakkaisiin, työntekijöihin sekä sidosryhmiin.

Tiedottaminen on järkevää, erittäin hyödyllistä ja kaikin puolin kannattavaa
Tiedottaminen kannattaa, sillä avoimella tiedon jakamisella rakennetaan luottamusta, voidaan estää väärinkäsityksiä ja konflikteja sekä osallistetaan sidosryhmiä organisaation toimintaan.

Viestinnän pimeä puoli — disinformaatiosta valeuutisiin ja uutisankkoihin
Viestinnän avulla on mahdollista vaikuttaa sekä hyvässä että pahassa. Nykyteknologian ansiosta internetin ja sosiaalisen median kautta disinformaatio, propaganda, misinformaatio, uutisankat leviävät nopeasti. Asiaan auttaa medialukutaito.

Nettisivut ovat asiakkaita varten
Tee itse nettisivut tai hoida ne muuten kuntoon – muista kuitenkin nämä asiat.
Nettisivut ovat yrityksen käyntikortti ja tukikohta kaikelle olennaiselle tiedolle, mitä yrityksestä on hyvä kertoa. Nettisivut ovat yrityksesi omaisuutta, ja on täysin vallassasi, mitä sivuilla on ja kuinka ne toimivat. Yrityksen nettisivuilla rakennetaan mielikuvaa koko yrityksestä.
Mihin niissä sitten kannattaa kiinnittää huomiota?

Taloushaasteet toimivalla viestinnällä jopa rekryvaltiksi
Talouskurimuksen aikana ei kannata unohtaa viestintää – varsinkaan sisäistä. Sen avulla varmistetaan, että yritys menestyy myös jatkossa, ja saa rekrytoitua hyvää ja osaavaa henkilökuntaa tulevaisuudessakin. Ja mikä tärkeintä, olemassa oleva henkilökunta luottaa ja sitoutuu yritykseen myös haastavina aikoina.

Joulunajan arvolataus
Joulunaikaan useissa firmoissa pohditaan joulumuistamisia. Pysyykö joulutohinoissa arvopohdinta mukana?

Viestinnässä on helppo epäonnistua, mutta onnistumisetkin ovat mahdollisia
Metsikköön voi mennä monella tapaa, mutta ei se viestintä oikeasti kovin vaikeaa ole.

Kyllähän meidät kaikki tietää
Palveluntarvitsija etsii usein tietoa netistä ja somesta. Miten käy, jos yrityksen tiedot eivät ole netissä ajan tasalla?


Miten niin kaikki, mitä teet, on viestintää?
Väitämme, että kaikki, mitä teet on viestintää. Miten niin? No mepä kerromme!