Tiedottaminen on järkevää, erittäin hyödyllistä ja kaikin puolin kannattavaa

Tiedottaminen kannattaa, sillä tiedon jakaminen on yksi tehokkaimmista tavoista luoda avointa ja läpinäkyvää vuorovaikutusta kaikenlaisten yritysten, organisaatioiden tai yhteisöjen sisäisesti, ja tietysti myös eri sidosryhmien välillä.

Kolme pointtia tiedottamisesta:

1. Tiedottamalla asioista avoimesti rakennetaan luottamusta. Kun ihmiset saavat ajantasaista ja totuudenmukaista tietoa, se vahvistaa myös organisaation uskottavuutta.

2. Avoimuudella ja selkeällä tiedonvälityksellä voidaan estää väärinkäsityksiä ja konflikteja. Kun ihmiset tietävät, mitä tapahtuu ja miksi, heidän on helpompi sitoutua meneillään oleviin asioihin ja ymmärtää päätöksiä.

3. Vuorovaikutteinen tiedon jakaminen tarjoaa mahdollisuuden sitouttaa ja osallistaa sidosryhmiä organisaation toimintaan. Vuorovaikutteisen viestinnän avulla luodaan yhteisöllisyyttä ja vahvistetaan yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Tiedottamisessa on hyvä ottaa huomioon nämä asiat:

Asioista tiedotettaessa kannattaa olla rehellinen ja totuudenmukainen. Vaikka viestit olisivat haastaviakin, rehellinen tiedottaminen luo vahvaa perustaa luottamukselle. Tiedotuskanavat ja -välineet kannattaa myös valita niin, että ne mahdollistavat nopean ja ajantasaisen tiedonvälityksen. Viivästynyt tai vanhentunut tieto voi johtaa helposti väärinkäsityksiin.

Erilaiset sidosryhmät tarvitsevat erilaista tietoa. Tiedottaminen tulee suunnitella ja kohdentaa siten, että se vastaa kohdeyleisön tarpeisiin ja odotuksiin. Käyttämällä erilaisia viestintäkanavia, kuten sosiaalista mediaa, sähköpostia ja kasvokkaista vuorovaikutusta voidaan myös varmistaa, että tieto tavoittaa mahdollisimman laajan yleisön.

Palautteen kerääminen auttaa ymmärtämään, kuinka viesti on otettu vastaan. Se myös mahdollistaa reagoinnin mahdollisiin huolenaiheisiin tai epäselvyyksiin. Tiedottamismenetelmiä kannattaa tietysti myös arvioida ja päivittää säännöllisesti, sillä maailma ja toimintaympäristö muuttuvat nopealla tahdilla, joten tehokas tiedottaminenkin vaatii jatkuvaa sopeutumista.

Tiedottaminen on siis hyödyllinen työkalu, kun se perustuu avoimuuteen, vuorovaikutukseen sekä suunnitelmallisuuteen. Onnistunut tiedottaminen ei vain välitä tietoa, vaan se luo myös yhteyttä organisaation ja sen sidosryhmien välille, lisää luotettavuutta ja sen avulla voi katkoa myös huhuilta siivet.

-Katri

Ja mehän tietysti autamme kaikenlaisia organisaatioita parantamaan omaa tiedottamista, joten tiedottelemisiin!

Edellinen
Edellinen

Sopivalla ja monimuotoisella viestinnällä luot haluamasi mielikuvan yrityksestäsi

Seuraava
Seuraava

Viestinnän pimeä puoli — disinformaatiosta valeuutisiin ja uutisankkoihin